Office Management: ”Nu är vi 100 procent klimatneutrala”

Hållbarhet En milstolpe och ett tydligt statement i målet mot en mer hållbar värld. Nu meddelar Office Management att de är 100 procent klimatneutralt.

Office Management: ”Nu är vi 100 procent klimatneutrala”

Från och med i fjol började Office Management det ambitiösa arbetet med att mäta, minska och neutralisera sitt klimatavtryck enligt PAS2060. Men inte nog med att det innefattar de egna utsläppen – omfattas även produkter och tjänster som köps in och levereras till kunder.

Därför har man sett till att få in cirkulärtänk kring hårdvara vilket innebär att man nu kör hyra, service, uppgradering, återbruk och återvinning. Fler tjänster har digitaliserats och utöver det så har andelen miljömärkta produkter ökat.

Just inköp av det senare står för snudd på hela företagets klimatpåverkan. Därför har man jobbat på att leverantörerna har samma ambition.
– Att ta steget att bli ett klimatneutralt bolag är ett viktigt strategiskt beslut för att säkerställa att vi är en långsiktigt konkurrenskraftig leverantör, arbetsgivare, affärspartner och investering för våra ägare. Genombeslutet att vara klimatneutrala motiveras vi till att vara transparenta och förändringsbenägna, att tillsammans med våra kunder minska våra utsläpp över tid och ta ansvar för våra utsläpp idag och imorgon, säger Peter Uddfors, vd på Office Management.

Ska halvera klimatavtrycket

Den mätning med vilken Office Management kommit till klimatneutralitet är vedertagna standarden Greenhouse Gas Protocol. Målet är att halvera klimatavtrycket till 2030 i enlighet med Parisavtalet.

– Parallellt med att minska klimatavtrycket över tid tar vi ansvar för våra utsläpp som genereras idag. Vi kompenserar 100% av vårt klimatavtryck, inklusive produkter och tjänster vi levererar till kund. Kompensation görs genom tredjepartsgranskade, FN-certifierade projekt inom förnybar energi; solenergi i Indien och vindkraft i Honduras, säger Klara Tengstrand, hållbarhetsansvarig på Office Management

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.