Office Management stuvar om – avyttrar affärsområde: ”Stärker vår position som ett renodlat ICT-bolag”

Tjänsteföretaget Office Management ska på ett ännu tydligare sätt bli ett renodlat ICT-bolag. Som ett steg på den resan har bolaget ingått ett avtal om att avyttra affärsområdet Facility Management.

Office Management stuvar om – avyttrar affärsområde: ”Stärker vår position som ett renodlat ICT-bolag”

I takt med den snabba digitaliseringen av samhället har Office Managements fokus på IT och modern mötesteknik blivit starkare. Nu har företaget ingått avtal om att avyttra affärsområdet Facility Management för ytterligare tydlighet i verksamheten och för att öka fokus på sitt ICT-erbjudande.

 – Genom att renodla vår ICT-affär kommer vi fortsätta leda utvecklingen av den nordiska arbetsplatsens digitala interaktion. Efter våra strategiska förvärv av it-bolagen Xite och Bluecom så är avyttringen av Facility Management ett naturligt nästa steg som stärker vår position som ett renodlat ICT-bolag, samtidigt som Facility Management får möjlighet att vidare uppnå sin fulla potential med sina nya ägare, säger Peter Uddfors, vd och koncernchef Office Management i en kommentar.  

Köparen heter Verso Capital, och är ett nordiskt private equity-bolag som investerar i europeiska B2B-företag. Avyttringen av Facility Management kräver uppfyllande av sedvanliga villkor och förväntas slutföras under andra kvartalet 2023.

– Vi är imponerade av hur Office Management har utvecklat Facility Management till vad det är idag, samtidigt tror vi att en renodling av verksamheten ger en än bättre möjlighet att utveckla erbjudandet till kunderna. Facility Managements one-stop-shop erbjudande för kontorsrelaterade produkter och tjänster möjliggör för företag att fokusera på sin kärnverksamhet, vilket kommer att vara centralt i effektiviseringen av arbetsplatsen. Vi är övertygade om att en attraktiv arbetsplats kommer vara en viktig del i att attrahera de bästa talangerna och skapa miljöer som möjliggör kreativitet och produktivitet – och här har Facility Management en nyckelroll att spela, säger Philip Saxby, från Verso Capital.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.