Ökad mobil satsning i Kista

Kista Mobile & Broadbands Showcase har presenterat nästa steg i satsningen på en demonstrationsmiljö av mobila bredbandsapplikationer och tjänster.

När nu bredbandstjänster och applikationer tar plats i Kista Mobile & Broadband Showroom är målet att hjälpa den svenska bredbandsindustrin att utvecklas och även slå internationellt. Det menade Milos Herman, projektledare Kista Broadband Alliance, och välkomnade drygt 15 nya partners till demonstrationsmiljön i Kista Science Tower.

Tre av dessa partners, Tilgin, Dreampark och Packetfront, gav också sin syn på framtidens bredbandstjänster under invigningen i Kista Science Tower. Jan Werne, vd för Tilgin inledde genom att beskriva nästa generations bredbandstjänster i hemmen.

– Vi står inför en kommande tjänsteexplosion då de flesta idag har någon form av bredband i hemmet. Vi kommer att se att all kommunikation, underhållning och service kommer via en enda sladd och att allt kommer att byggas samlat i en central enhet med ett standardiserat gränssnitt, sa Jan Werne.

Flera vill visa upp sig

Naturligtvis förbereder sig Tilgin med Jan Werne i spetsen genom att ta fram nya lösningar för det som kallas ims-baserade tjänster i hemmen. Lösningar som också visas för de som besöker Kista Mobile & Broadband Showcase, tillsammans med applikationer och tjänster från bland andra Transmode, Operax, Packetfront, 42Networks, och Dreampark för att nämna några.

Magnus Persson från Dreampark berättade bland annat om hur användargränssnittens utformning blir att viktigare när fler tjänster ska levereras digitalt till hemmet. Och även hur de idag arbetar inom projektet ”Syster Gudrun”, tillsammans med bland annat Packetfront, för att du lättare ska kunna söka vård genom bredbandet och din teve.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.