Ökad mobilitet i MDaemon

Amerikanska Alt-N Technologies utmanar Microsoft Exchange med en ny version av e-post- och samarbetsplattformen MDaemon som ger företagskunder ökad mobilitet och säkerhet. MDaemon 9.0 introducerar stöd för branschstandarden syncml som bland annat används i mobiltelefoner från Sony Ericsson och Nokia. Syncml gör det möjligt att synkronisera anteckningar, möten och kontakter med mobiltelefonen.

Den nya versionen har också utökat stöd för den kommande branschstandarden dkim (Domain Keys Identified Mail), vilket innebär att e-post från företag enbart tas emot om meddelandet har en korrekt digital signatur. Detta ska förhindra bedrägeriförsök kallade ”phishing” där avsändare utger sig för att vara en annan, exempelvis mottagarens bank. Utöver denna nya funktion finns inbyggda funktioner för att hindra skräppost samt tilläggsprogram för att stoppa virus centralt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.