Ökad omsättning för Tele2 trots färre kunder

Tele2 har släppt sin kvartalsrapport för Q1 2009. Försäljningen har ökat med 6 procent jämfört med samma kvartal året innan. Samtidigt har operatören blivit av med 20 000 kunder.

Tele2 har levererat ett blandat resultat under det inledande kvartalet detta år. Jämfört med samma period året innan har rörelseresultatet minskat med 48 miljoner, från 785 till 737 miljoner kronor. Trots detta har den totala omsättningen ändå ökat med sex procent till 10 120 miljoner kronor, något operatören förklarar med en bra utveckling inom området mobila tjänster och fast bredband. Även valutaförändringar mellan sista kvartalet och 2008 och detta kvartal har assisterat med ett bra resultat, uppger Tele2.

Antalet kunder har däremot minskat 20 000, att jämföra med kvartal ett 2008, då Tele2 istället ökade kundbasen med 14 000. Den största andelen av minskningen står kunder inom fast telefoni för. Operatören förväntar sig att den trenden håller i sig även framöver.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.