Ökad vinst för Sony Ericsson

Sony Ericsson gjorde en vinst före skatt på 140 miljoner euro det fjärde kvartalet 2004. Det är en rejäl förbättring jämfört med samma period 2003 då vinsten landade på 46 miljoner euro. Marknaden hade dock förväntat sig ännu bättre vinstsiffror.

Mobiltillverkaren Sony Ericsson är först ut i rapportfloden för det sista kvartalet 2004. Även om bolaget inte riktigt når upp till marknadens förväntningar på en vinst på 165 miljoner euro före skatt så är siffrorna för försäljningen bättre än väntat, 2 005 miljoner euro, jämfört med prognosen på 1 923 miljoner euro. Samma period förra året uppgick försäljningen till 1 437 miljoner euro.

Antal levererade telefoner uppgick till 12,6 miljoner, en ökning med 56 procent jämfört med samma period förra året. Det genomsnittsliga försäljningspriset, ASP, landade på 160 euro, också det högre än analytikernas förväntningar.

För helåret 2004 har Sony Ericsson gjort en vinst på 486 miljoner euro, vilket kan jämföras med en förlust förra året på 130 miljoner euro. Företaget sålde totalt 42,3 miljoner telefoner, en ökning jämfört med föregående år då den totala försäljningen landade på 27,2 miljoner enheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.