Ökat samarbete kring tjänsteorienterad arkitektur

Det växande intresset i för tjänsteorienterade arkitekturer, soa, har lett till omfattande samarbeten i leverantörsledet. Och nu trappas samarbetet upp.

– Service Component Architecture är en vinnare när det gäller att etablera en gemensam grund för soa, säger Jess Thompson hos Gartner, som manar att en av de viktigaste aspekterna med sca är att den skapar en bas med standardiserade koncept för specifikation av tjänsteorienterade arkitekturer.

Open Service Oriented Architecture collaboration, en konstellationen med sjutton leverantörer som ligger bakom specifikationerna för Service Component Architecture (sca) och Service Data Objects (sdo), har på senare tid gjort betydande framsteg när det gäller att öka branschens engagemang för utveckling av soa-relaterade specifikationer och teknik. Man har även lanserat en leverantörsneutral webbplats, www.osoa.org, med åtkomst till specifikationsutkast, teknikdokument och som ett forum för feedback från branschen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.