Omicron expanderar inom telekom

Svenska konsultföretaget Omicron fick avtal med Ericsson. Resultatet är minst 20 planerade nyanställningar.

Det svenska konsultföretaget Omicron Ceti AB, som utvecklar programvara och elektronik för industri- och informationssystem, expanderar nu inom tele- och datakomsektorn. Framförallt handlar det om att Omicron har fått ett nytt avtal med Ericsson som gör företaget till en så kallad preferred supplier av tekniska konsulttjänster. Ett avtal som beräknas innebära att Omicron får en omsättning på 30 miljoner kronor fram till december 2006 då avtalet går ut.

Omicron har hittills i år anställt åtta personer med kompetens inom ip-teknik och test/verifiering och planerar att rekrytera ett 20-tal nya medarbetare inom det närmaste året.

– Vi ser en stark tillväxt inom ip-teknik och test/verifiering. Det är också inom dessa kompetensområden som rekryteringsbehovet är störst, säger Kenneth Wrife som är vd på Omicron.

Omicron har nu full beläggning och planen är att rekrytera ett 20-tal nya medarbetare till de olika kontoren runt om i landet. Av dessa ska 12 anställas i Stockholm och ungefär tre vardera vid kontoren i Göteborg, Umeå och Örnsköldsvik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.