On demand-tv från Telia

Lagom till OS i Peking erbjuds nu Telias tv-kunder on demand-innehåll från SVT Play direkt i sin tv. Det innebär att de kan se nyheter och sport när det passar. Planen är att tjänsten ska utökas till att omfatta mer material framöver.

Telia erbjuder nu sina digitaltv-kunder tillgång till delar av SVT Play – direkt i tv:n och i full tv-kvalitet. Erbjudandet omfattar inledningsvis nyhets- och sportsändningar från svt som kommer att vara tillgängliga dygnet runt. Det betyder att Telias tv-kunder inte behöver missa nattsömnen under Peking-OS utan kan titta på svt:s sändningar från sommarspelen när de vill.

Tv-kvällarna som börjar med en titt i tv-tablåerna håller på att få konkurrens. Det tablåstyrda tv-tittandet utmanas allt mer av tjänster som gör att vi kan titta på vad vi vill, när vi vill – så kallade on-demand-tjänster. I en nyligen genomförd undersökning från Telia så säger 12 procent av svenskarna att de redan i dag använder video-on-demand och nästan 50 procent är positiva till att prova det.

– Det blir allt tydligare att vi vill styra vår egen mediekonsumtion och titta på tv när det passar oss. Vi har sett ett markant uppsving för on-demand-tjänster under det senaste året och mycket talar för att det kommer att öka ännu mer. Därför är det extra roligt att nu kunna erbjuda våra kunder möjligheten att titta på de olympiska sommarspelen från Peking när det passar dem, säger Erik Hallberg, chef för bredbandstjänster på Teliasonera i Sverige.

Mer från svt på väg

Den 5 augusti börjar arbetet med att ge kunderna tillgång till de nya tjänsterna. När OS startar den 8 augusti skall samtliga telias tv-kunder kunna se på sändningarna när det passar dem.

Det avtal som svt och Teliasonera tecknat omfattar för närvarande nyhetsprogrammen Rapport, Aktuellt och regionala nyheter samt Sportnytt och OS-sändningar från Peking. I avtalet finns en uttalad målsättning och en långsiktig strategi för att framöver kunna erbjuda ett betydligt större urval från svt:s omfattande programutbud till Telias digitaltv-kunder.

Utöver svt:s programbibliotek SVT Play, har Telia redan motsvarande tjänster från TV4, Canal+, Viasat, Disney Channel och Discovery.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.