Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Oneco köper Relacom – stärker positionen i Sverige

Branschen Industrikoncernen Oneco köper upp svenska Relacom. Detta för att bli en komplett leverantör av infrastrukturtjänster i Sverige.
– Relacom kommer bidra till att komplettera Onecos kapacitet, säger Marvin Jensen på Oneco.

Oneco köper Relacom – stärker positionen i Sverige

Relacom är en stor aktör inom infrastruktur i Sverige. I produktportföljern finns både tekniska tjänster samt strategiska läsningar inom telekom och energi samt leveranser av både mobila och fibrerade tjänster.
Och nu har alltså den norska industrikoncernen Oneco avtalat om köpa upp hela företaget. Det enda förbehållet är att det svenska bolaget får till en uppgörelse med det finska Relacom OY:s konkursbo.
– Oneco och Relacom AB kompletterar varandra på ett bra sätt. Oneco har kritisk infrastruktur som ett viktigt fokusområde med fokus på expansion inom elkraft, telekom, energi och transportsektorn. Med sina anställda, produkter och tjänster kommer Relacom AB att bidra till att komplettera Onecos kapacitet inom telekommunikation och energi till våra kunder på den svenska marknaden, säger Marvin Jensen, vd Oneco.

Goda förutsättningar för lönsamhet

Den norska koncernen har redan i dag en omsättning på 3,5 miljarder NOK och levererar tjänster relaterade till el, telekom, elkraft, energi, automation och it. Oneco är även etablerat i Sverige, men med Relacom-köpet så får man en mer framskjuten position,
– Relacom AB har gjort ett solitt jobb med att etablera en grund för framtidsinriktad utveckling av företaget med god och sund verksamhet. Oneco och våra ägare är långsiktiga och tror att Relacom AB har goda förutsättningar för att skapa lönsam verksamhet och säkra arbetsplatser. Jag är övertygad om att vi tillsammans med de anställda kommer att lyckas med fortsatta ansträngningar och utveckling av Relacom AB, säger Jensen.

Förvärvet kommer att ske så snart godkännande från Konkurrensverket är tillgängligt. Fram till dess kommer de två företagen att fortsätta agera oberoende av varandra.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter