nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Oneplus väljer Telenor som partner

Snart lanserar Oneplus sin nya toppmodell. I Sverige kommer Telenor vara operatörspartner.
Men de som är sugna kan kapa åt sig en lur på tillverkarens pop up-evenemang.

  • Artikel annons 1

Den 29 oktober ska mobiltelefontillverkaren Oneplus visa upp sitt senaste flaggskepp. Modellen 6T är en uppgradering av vanliga ”6:an” som lanserades tidigare i år. Mobilen, väntas vara tillverkarens mest kraftfulla och dyra hittills – men ska fortfarande ha en relativt låg prislapp jämfört med drakar som Apple och Samsung.

I Sverige blir det Telenor som kommer att sälja mobilen. Tidigare har Oneplus sålt via Telia, men inför lanseringen av 6T hade man inte fått alla detaljer på plats. Därför valde man att lägga till Telenor.

– Telenor är en perfekt partner för att fortsätta driva vår verksamhet framåt och de levererar en av de snabbaste 4G-upplevelserna på marknaden, något som uppskattas av våra fans, säger Stefan Bonnevier, Oneplus presstalesman i Norden.

Hos Telenor öppnar man orderböckerna för den nya luren den 6 november, men det finns faktiskt ett sätt att lägga vantarna på en 6T innan dess.

På kvällen den 2 november kommer man nämligen att ha ett pop up evenemang på Webhallen på Sveavägen i Stockholm.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.