Oneweb utlovar satellitinternet med global täckning i år

bredband Starlink-utmanaren vänder sig till företagskunder och har skjutit upp hundratals satelliter.

Oneweb utlovar satellitinternet med global täckning i år

Nu har Starlink-utmanaren Oneweb skjutit upp ytterligare 36 kommunikationssatelliter, vilket innebär att man kan uppnå global täckning för sina internettjänster före årsskiftet.

Det brittiska företaget, som grundades redan 2021, har i dagsläget 618 satelliter i omloppsbana runt jorden. Detta kan jämföras med konkurrenten Starlink, som har skjutit upp tusentals satelliter enligt CNBC.

Det finns även andra aktörer på marknaden för internetuppkoppling via satellit, som Amazon och Inmarsat, men Oneweb skiljer sig från konkurrenterna genom att endast vända sig till företagsmarknaden.

– Detta innebär att vi kommer att kunna tillhandahålla det som har saknats under en lång tid, bredbandsuppkoppling med låg fördröjning till varje oceangående fartyg. Sjöfartsindustri, oljeriggar och varje flygplan kommer nu att kunna anslutas med hög hastighet och låg latens, säger företagets ordförande Sunil Bharti Mittal.

Oneweb upger att man har kunder i 15 länder och att man ingått avtal med flera stora telekomföretag, bland annat Orange i Frankrike.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.