Operator One i konkurs

Att göra det möjligt att ringa utlandssamtal från jobbmobilen till lokaltaxa var tydligen ingen lukrativ affär för Operator One som nu begärts i konkurs.

Operator One i konkurs

Operator One grundades 2008 av entreprenören Staffan Ahrenberg, som ägt verksamheten tillsammans med investmentbolaget Freedom Telecom. Trots samarbete med exempelvis SAS Eurobonus, Paypal och Netgiro har siffrorna länge varit röda.

I mars förra året gick det spanska riskkapitalbolaget Grupo Intercom in med en halv miljon euro i Operator One, men det var inte tillräckligt för att få teleoperatören på rätt köl. Enligt nyhetsbrevet Telekomnyheterna lämnades konkursansökan in den 30 april och en kallelse har gått ut om edgångssammanträde den 12 juni.

Bolagets operativa chef Erik Afzelius konstaterar dock att operatörens verksamhet ska fortsätta som tidigare via moderbolaget i Luxemburg. Det svenska bolagets konkurs drabbar med andra ord ”bara” administrativ- och marknadspersonal, samt ett hyreskontrakt. Operator Ones kunder och övriga verksamhet lär inte påverkas om man får tro Telekomnyheterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.