Operatören drar i nödbromsen – 11 000 tjänster ska bort

operatörer Brittiska operatören Vodafones nya chef Margherita Della Valle vill minska antalet anställda med tolv procent.

Operatören drar i nödbromsen – 11 000 tjänster ska bort

Margherita Della Valle har nyligen tillträtt vd-tjänsten på brittiska operatören Vodafone och nu kommer beskedet att hon vill minska antalet anställda med tolv procent under de kommande tre åren. Det innebär att 11 000 tjänster av dagens totalt 90 000 anställda berörs.

Enligt Della Valle måste företaget förändras för att sätta punkt för en period av sjunkande aktiekurser och undermåliga prestationer, vilket Financial Times rapporterar om.

Hon tillträdde vd-posten så sent som i januari efter att ha agerat tillförordnad chef sedan Nick Read lämnade företaget i slutet av förra året. Margherita Della Valle har arbetat på Vodafone sedan 1994, bland annat som finanschef.

Under tisdagen presenterade företagsgruppen sin årsredovisning, som inte levde upp till analytikernas förväntningar, och meddelade att nedskärningarna kommer att påverka både huvudkontoret i Storbritannien och de lokala marknader som man är verksamma på.

Man räknar med en kostnadsminskning på 250 miljoner pund tack vare nedskärningarna, vilket kommer väl till pass när man vill förbättra sin kundservice och bygga ett starkare varumärke.

Frågan är nu om Vodafone slutligen kommer att gå samman med CK Hutchison, som äger operatören Three UK. Förhandlingar sägs ha förts under det senaste året och ett samgående skulle resultera i att Storbritannien får en ny, marknadsledande operatör.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.