Operatörer tror på wimax

En undersökning bland operatörer visar att de tror på den trådlösa bredbandstekniken wimax. Över 60 procent av 262 tillfrågade operatörer tror att teknologin kommer att ha en stor och långvarig påverkan på telkomnätverk och tjänster.

Rapporten, som genomförts av Heavy Reading och har namnet Service Provider Wimax Deployment Plans, visar att implementeringen snart är på väg att ta fart. De närmaste 12 till 18 månaderna kommer att avgöra hur många som kommer att investera i tekniken och i vilken omfattning. Merparten av de tillfrågade företagen säger att de just nu håller på att utvärdera teknologin. De flesta tror också att vi kommer att få se stora kommersiella lanseringar med wimax under de närmaste två åren. Hela 40 procent tror att tjänster kommer att vara tillgängliga i år.

Rapporten visar också att merparten, 60 procent, tror att wimax kommer att få ett stort framtida inflytande, det gäller operatörer i alla segment.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.