Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Operatörerna bjöd högt i amerikansk spektrumauktion

Nyheter Över 80 miljarder dollar – så mycket bjöd operatörerna i USA för att få utrymme i det så kallade C-bandet. Mest bjöd Verizon som ensam kastade in 45,5 miljarder.

Operatörerna bjöd högt i amerikansk spektrumauktion

I USA hade FCC en spektrumauktion kallad 107, i denna vara det utrymme i C-bandet som var till salu. Detta innebär alltså spektrum i frekvensbanden 3,7 till 3,98 GHz. Redan på förhand var det känt att operatörerna Verizon och AT&T skulle satsa stort och nu när myndigheten redovisar resultaten är det ingen överdrift att säga att så vara fallet.

AT&T bjöd 23,4 miljarder dollar och Verizon snudd på dubblade det med 45,4 miljarder. På en avlägsen tredjeplats kom T-Mobile med 9,3 miljarder dollar. Att T-Mobile inte spenderade för mer utrymme var även det väntat då de tack vare sitt köp av Sprint redan har tillgång till bra spektrum.

Frågan är dock vad det här kommer innebära för marknaden. Enligt analytiker så är det inte självklart att Verizon kommer att komma i kapp T-Mobile bara för att man köpt stort i C-bandet. Därtill så kommer de nya frekvenserna inte att vara tillgängliga förrän mot slutet av året som tidigast.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!