Operatörerna säljer betalbolag

Betaltjänster De stora teleoperatörerna säljer sitt gemensamma betaltjänstbolag 4T till Payex. 4T står bakom tjänsten Wywallet.

Wywallet lanserades 2012 av 4T, som då ägdes av Telia, Telenor, Tele2 och Tre. Men nu väljer operatörerna att sälja det gemensamma bolaget till Payex.

– Mobila betalningar är ett viktigt satsningsområde för PayEx och när möjligheten att förvärva 4T Sverige med tjänsten Wywallet uppstod, var det både naturligt och spännande för oss att utvärdera det. Vi ser ett stort värde i tjänsten med tillhörande kund- och handlarbas som byggts upp, säger Raymond Klavestad, ansvarig för affärsutveckling på Payex och numera styrelseordförande i 4T.

Wywallet används bland annat för sms-betalningar, till exempel för omröstningar eller donationer. Enligt företagets siffror ska 1,5 miljoner konsumenter samt ett antal tusen handlare. Användarna ska inte märka av ägarbytet, och ett avtal har upprättats som innebär att det ska gå att göra betalningar via operatörernas fakturor.

Payex var med och byggde upp tjänsten inför lanseringen, och Wywallet bygger på en vidareutveckling av tidigare tjänster. Wywallet har haft det kämpigt ekonomiskt, och gjorde för helåret 2013 en förlust på drygt 70 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.