Opinionsprogram ska övertyga it-chefen

Mobilt Nu är det dags för Nokia, eller rättare sagt Microsoft Devices, att ta sig in på företagsmarknaden i Skandinavien. Med en samlad säjkår, opinionsprogram och bättre relation till återförsäljarna ska man lyckas. Men vägen upp är lång.

Opinionsprogram ska övertyga it-chefen

I Telekom idag nummer 2/2014 frågade redaktionen tre experter kring vilket av de mobila operativsystemen Android, Ios eller Windows Phone som är det bästa valet för företaget. En svår uppgift för experterna där den samlade skaran ansåg att svaret måste styras av vilken typ av organisation och behov det handlar om.

Däremot är det klart att den minsta av de tre är Windows Phone, som sitter under huven på de flesta av Nokias enheter, eller Microsoft Devices, som bolaget  heter sedan sammanslagningen med Microsoft. Det är en bra bit upp till konkurrenterna om man ser till rena marknadsandelar.

”Come to life”

Sedan i höstas arbetar Ossi Korpela som General manager Scandinavia på tillverkaren. Han har arbetat på Nokia i mer än tio år och är i sin nya roll en nyckelspelare för att få Windows Phone att ta sig in på marknaden på allvar.

– Microsoft är dominerande inom flera delar av it, som bland annat Exchange, Outlook, Sharepoint, Dynamics och Office-paketet. Microsofts position är starkt och tillsammans ska vi få Windows Phone att verkligen ”come to life” och röra oss framåt, säger Ossi Korpela.

Bygger svensk organisation

För att lyckas har man rekryterat ett antal personer som ska arbeta tajtare tillsammans med den redan befintliga försäljningsorganisationen på Microsoft med målet att få ut Microsoft Devices och Windows Phone 8.1 på allvar. Men enligt Ossi Korpela måste de också vara mer aktiva och skapa en bättre relation till återförsäljarna som jobbar mot företag.

– Som jag ser det är Lumia 630 ett bra exempel på en bra

Lumia 630 kommer med Windows Phone 8.1, 1,2 GhZ Snapdragonprocessor med fyra kärnor och en 4,5 tum stor skärm.
Lumia 630 kommer med Windows Phone 8.1, 1,2 GhZ Snapdragonprocessor med fyra kärnor och en 4,5 tum stor skärm.

företagstelefon där du får ut mest effektivitet, produktivitet och användarupplevelse för bara en bråkdel av vad liknande smartphones på marknaden kostar. (Lumia 630 finns just nu till salu för cirka 1500 kronor reds anm.)

För att snabbare nå ut till målgruppen anordnar Microsoft Devices också ett ”cio opinion program”, där man bjuder in 100 svenska beslutsfattare att pröva de senaste smarta mobilerna.

– Då får de själva bilda sig en uppfattning och se konkret vad Windows Phone är.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.