Oracle vill säkra företagsmobiler

Mdm Oracle blir den senaste i raden leverantörer som ska vinna företagens hjärtan genom att säkra upp den mobila i flottan. I veckan presenterades deras nya Mobile Security Suite som även ska kunna hantera de anställdas egna enheter.

Med en allt mer mobil arbetskraft ställs it-avdelningen inför stora utmaningar. Oracle hävdar att deras nya mobila säkerhets-svit ska kunna hantera inte bara företagets egna enheter utan även ta hand om de anställdas privata mobiler och surfplattor på ett enkelt, användarvänligt och säkert sätt.

Oracle Mobile Security Suite skapar en separat arbetsyta på enheten som helt särskiljer det privata från det arbetsrelaterade som till exempel dokument, mejl och företagsappar. It-avdelningen kan själva bestämma vilka arbetsverktyg som ska finnas i varje användares enhet och allt kan administreras centralt. Beroende på vilken grad av säkerhet man valt i sin policy ska det även vara möjligt att tydligt ange vilka dokument och filer som användaren får kopiera för att sedan klistra in utanför ”jobbytan”. Där ska det även kunna göras undantag för vissa användare som kan behöva mer rörlighet.

Fler funktioner som nämns är fjärradering, kryptering av sparad data, möjlighet att centralt pusha ut nya policys och program samt integration med företagets användarregister.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter