Orange Cyberdefense storsatsar på offentlig sektor

Säkerhet It-säkerhetsföretaget Orange Cyberdefense fördjupar sin satsning på den svenska offentliga sektorn. Företaget kommer bland annat att starta ett expertcenter kring it-säkerhet riktat mot just offentlig sektor.

Orange Cyberdefense storsatsar på offentlig sektor

Cyberattackerna mot offentliga organisationer blir fler och fler. För att ännu bättre kunna hjälpa och skydda offentliga verksamheter med att arbeta proaktivt, detektera hot och hantera incidenter på ett effektivt sätt inrättar Orange Cyberdefense nu ett nytt expertcenter för den offentliga sektorn.

Expertcentret blir en del av av företaget cyber-soc (Security Operation Center) i Stockholm. Satsningen är en del i företagets strategiska plan för att säkra det digitala samhället, genom att erbjuda förstärkt motståndskraft när samhället utsätts för allt fler hot och attacker. 

– Med den nya expert-soc:en för offentlig sektor kommer vi kunna stötta offentliga verksamheter med avancerade säkerhetstjänster och drift av deras tekniska säkerhetsmiljöer, samt att utföra sårbarhetsanalyser, proaktivt övervaka hot och kvalificera incidenter, så att vi tillsammans kan säkra och skydda den både viktiga och känsliga verksamhet de bedriver, säger Kåre Nordström Sverigechef på Orange Cyberdefense.

Orange Cyberdefense har idag tre cyber-soc:ar i Sverige, som är belägna i Stockholm, Malmö och Göteborg. Där bedrivs operativt cybersäkerhetsarbete som monitorering av trafik, analyser och triagering av larm som kommer från olika plattformar samt att hanterar incidenter som inträffar i kundernas it-miljöer.

De svenska cyber-soc:arna ingår i Orange Cyberdefense internationella kapacitet för att både proaktivt och reaktivt hantera cybersäkerhetsincidenter. Fram till nu har det bara vara varit verksamheten Malmö som varit igång dygnet runt men i och med det ökade fokuset på offentlig sektor kommer även Stockholms-soc:en att utöka sin support till dygnets alla timmar alla dagar i veckan.

– Vi är redan säkerhetspartner till den offentliga sektorn och har tidigare hanterat dessa kunder i vår vanliga leveranskedja. Nu kommer vi ännu bättre att kunna möta deras behov och stärka vår cybersäkerhetskapacitet för denna växande kundgrupp, säger Kåre Nordström.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.