Orange skyddar surfplattor med Knox

Surfplattor Smartare och säkrare användning och administration av surfplattor för företag är målet för ett nytt samarbete mellan Orange och Samsung.

Orange skyddar surfplattor med Knox

– Surfplattor innebär en revolution för företag eftersom de gör det möjligt att tänka helt nytt kring affärsprocesserna.

Uttalandet kommer från Thierry Bonhomme, vd för Orange Business Services och utgör en fond för det nya samarbete hans företag inlett med Samsung om tablet-lösningar för företag i Europa.

Målet är att göra det lättare för Orange kunder att integrera surfplattor i sin verksamhet för ett mer mobilt arbetssätt. En av de mer konkreta delarna i samarbetet som offentliggjordes under torsdagen är att bygga in stöd för Samsungs säkerhetslösning Knox i Orange tjänster för mobil enhetshantering. På så sätt får kunderna en möjlighet att säkra företagsdatan och hålla den avskild från privat information i plattorna samtidigt som de erbjuds förenklad administration. Integrationen mellan företagens produkter och tjänster ska göras sömmlös. Tillsammans planerar de också att ta fram applikationer och tjänster för surfplattor anpassade till olika branscher som exempelvis utbildning och hälsovård.

Först ut att erbjudas de nya tjänsterna blir företag på Orange franska hemmamarknad men efter hand ska de också leta sig ut till resten av Europa uppger Orange.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter