Orange utmanar Skype i mobilen

Det är inte bara Skype, Viber och Rebtel som erbjuder gratis mobilprat över ip. Nu ger sig jätteoperatören Orange in i matchen och kryddar med en smart röstbrevlåda.

Orange utmanar Skype i mobilen

Så kallade over the top-spelarer, däribland Skype, knaprar allt mer på de traditionella operatörernas tillväxt, inte minst när det gäller utlandssamtal. Hur de ska bemöta det är något som ligger högt på agendan hos många av de stora drakarna. Orange har tydligen bestämt sig för att bemöta hotet genom att springa åt samma håll och lanserar nu tjänsten Libon som på många sätt påminner om populära Viber. Tjänsten fungerar oberoende av mobiloperatör och Allt man behöver göra för att ringa eller skicka textmeddelanden gratis till andra användare av Libon är att ladda ner appen från Appstore, till Android kommer den först efter nyår.

Personlig röstbrevlåda

En egenskap som utmärker Libon är den tillhörande röstbrevlådan som kan lämna upp till tre olika hälsningsmeddelanden. Vilket som spelas upp beror på vilken av dina kontakter som ringer. Får du ett röstmeddelande notifieras du förutom i appen också via e-post om så önskas.

Betala för vanliga samtal

Inte så förvånande hoppas Orange också att kunna tjäna pengar på tjänsten, så självklart går det att utöka funktionen ytterligare om man betalar en slant. För tre dollar i månaden får man ringa 60 samtalsminuter till vanliga fasta eller mobila telefoner i 31 länder och istället för tre hälsningsmeddelanden i röstbrevlådan kan du göra ett till varje person du känner.

Under nästa år uppges tjänsten också bli kompatibel med rcs, teleoperatörernas standard för utökade kommunikationstjänster som exempelvis chatt och närvarustatus.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.