Orderregn hos Ericsson

Ericsson har offentliggjort en hel del ordrar av varierande karaktär enbart de senaste två dagarna. Bland annat har Nec licentierat 3g-plattformen U250 från Ericsson Mobile Plattforms.

Nec licensierar U250, den senaste wcdma/gprs-plattformen från Ericsson Mobile Plattforms. Plattformen innehåller funktionalitet för att utrusta mobiltelefoner med megapixelkameror, ims-protokoll, 3D-grafik och avancerade ljud- och videoapplikationer. Med mera.

Andra affärer som offentliggjorts är bland annat att den australienska operatören Commander valt Ericssons lösning för ims, ip multimedia subsystem, för att möjliggöra nya multimedia-tjänster i sitt ip-nätverk. En annan handlar om att Ericsson fått en order på en uppgraderad ip-plattform från brittiska Global Crossing, som använder plattformen för ip-telefoni i sitt nätverk med 65 000 användare inom järnvägssektorn.

Dessutom har Cellcom, en av Israels största mobiloperatörer, valt Ericssons lösning för hsdpa. Utrullningen av det som också kallas för turbo-3g startar i år och tanken är att kunna erbjuda kunderna triple play i mobiltelefonen. Hsdpa ökar hastigheten nedströms till maximalt 14 Mbit/s. Det innebär att användare kan ladda ner 1 MB fem gånger snabbare jämfört med den 3g som används idag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.