Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Outnyttjad datapott blir Syrienhjälp

Mobildata Får du data över på din mobildatapott när månaden är slut? Hos Tre kan du nu få den omvandlad till pengar som går till hjälparbete i Syrien.

Initiativet har döpts till #datadonate och upp till 50 kronor kan varje månad skänkas till UNHCRS:s arbete i Syrien. Som kund är det enda man behöver göra att logga in på adressen www.tre.se/datadonate och uppge hur mycket data man vill skänka.

– Så vitt vi vet är det här ett helt nytt sätt att skänka pengar, och därför ser vi det också inledningsvis som ett experiment som vi justerar och utvecklar kontinuerligt, men det finns inget slutdatum för det här. Vi hoppas även kunna inspirera andra företag och organisationer att göra som oss. Vi har därför skapat en process för att dela med oss av all kunskap vi har fått genom det här projektet till alla organisationer och företag som är intresserade, säger Nicholas Högberg, vd, Tre Sverige.

Hela tjänsten ska vara byggd med open source-teknik så att det ska vara enkelt för andra operatörer eller tjänsteleverantörer att haka på konceptet.

Är man inte själv Tre-kund kan man ändå bidra till initiativet genom att tipsa sina vänner. Operatören har rent av tagit fram en app som gör det enkelt att identifiera vilka din kontakter som är kunder hos dem, appen hittar du på adressen ovan.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter