Ovanligt från Samsung

Samsung har tagit fram en ny mobil med traditionell design. X700E är en ganska avancerad mobiltelefon med 1,3-megapixelkamera. Samtidigt lanseras en vikbar modell med en rund bildskärm på utsidan och ett gränssnitt som reagerar på rörelse.

Ovanligt från Samsung

Samsung är mest känt för sina vikbara mobiltelefoner. Samsungs prisvinnare D500 är också en variant med infälld knappsats. Men nu kommer en mobil som följer en mer traditionell design.

X700E har en 1,9 tum stor bildskärm med 262 000 färger. Den har 35 MB internt minne med möjlighet att bygga ut med externt minneskort. X700E har musikspelare, fm-radio, bluetooth och en kamera med 1,3-megapixlar och videofunktion. Det är också en edge-telefon, med möjlighet att surfa, kolla mejl eller skicka filer med en hastighet på upp till 236,8 kilobit per sekund så fort någon av operatörerna stödjer tjänsten i nätet.

Andra funktioner är trippelband, mms, gprs, java, wap 2.0 och flerstämmiga ringsignaler med 40 kanaler. Priset i butik ligger runt 3300 kr och den finns i handeln från november.

Ovanligt gränssnitt

Den andra telefonen som Samsung lanserar är en vikbar modell, E760. Men mobilen har rörelsestyrning som användargränssnitt.

– Vi är vana att styra telefonen med knappar, det här är vår första telefon som reagerar på rörelse, berättar Michael Alström, produktmarknadschef i Norden för Samsungs mobiler.

Genom att trycka in sidoknappen aktiveras rörelsestyrningen. Sedan gör till exempel ett halvt varv i luften medurs att mp3-spelaren aktiveras. En handledsrörelse åt vänster eller höger spelar upp föregående eller nästa låt. Pausa, och starta igen, med en handledsrörelse uppåt. Kameran startas i sin tur med ett vertikalt varv i luften. Med mera.

– Min favorit är tärningsspelet där du helt enkelt skakar telefonen lite försiktigt. Tärningarna kastas då omkring i skärmen precis som om man haft riktiga tärningar. Rörelsestyrning ger en helt ny dimension till spel på mobilen, säger Michael Alström.

 E760 har en 1,3-megapixelkamera, videokamera och två bildskärmar, varav den yttre är av oled-typ och har 65 000 färger och den inre har 262 000. Mobilen har också bluetooth, inbyggt minne på 96,5 MB, mp3-spelare och e-postklient. Andra funktioner är trippelband, mms, gprs, java och wap 2.0 samt flerstämmiga ringsignaler med 64 kanaler. E760 har upp till 6,6 timmars samtalstid och upp till 280 timmars vilotid.  Priset i butik ligger runt 4100 kr på E760 som ska finnas i handeln under september.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.