Ove Ericsson byter Telia mot WDS

Nu lämnar Ove Ericsson sin roll som vp för kundservice inom området mobila tjänster på Teliasonera. Istället tar han plats som europeisk regionchef hos managed services-leverantören WDS.

Ove Ericsson kommer närmast från Teliasonera, men har tidigare bland annat varit vd för Citylink och direktör på Energis Inc. Nu hoppas WDS att hans 20 år långa erfarenhet av telekom ska komma väl till pass i uppdraget att leda deras europeiska verksamhet. Målet? Att lyckas leverera bästa möjliga användarupplevelse och optimera processen med att utforma, lansera, hantera och stödja trådlösa produkter och tjänster.

– Detta är en spännande tid för WDS och vi upplever en stark efterfrågan på våra lösningar från kunder som mobiloperatörer, mobiltillverkare och service providers, förklarar vd:n David Ffoulkes-Jones.

Framgångsrikt tillskott

WDS har idag över 2 000 anställda som jobbar med fler än 100 av världens största trådlösa varumärken på fem kontinenter för att hjälpa dem bygga bättre och mer lönsamma relationer med sina slutanvändare. På kundlistan återfinns bland andra HTC, Nokia, Orange, AT&T, Tre och Samsung.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Ove till WDS. Han har gedigen erfarenhet och en lång, guldkantad meritlista när det gäller operativ prestanda. Jag är övertygad om att han kommer att vara en ovärderlig tillgång för att hjälpa oss driva den regionala verksamheten framåt, fortsätter David Ffoulkes-Jones.

Relationsbyggande i fokus

Under sin tid hos Telia säger sig Ove Ericsson ha märkt att såväl hårdare konkurrens och föränderlig ny teknologi gjort organisationerna verksamma inom den trådlösa branschen allt mer angelägna om att bygga värdebaserade relationer med sina slutkunder.

– I min nya roll kommer jag att jobba med att säkerställa leverans av lösningar som framgångsrikt övervinner dessa utmaningar, så att kunderna kan utveckla lönsamma och hållbara relationer med sina slutanvändare, säger han.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.