P990 redo för butikerna

Nu är Sony Ericsson till slut redo att fylla glappet efter P910. Den här veckan börjar P990 att säljas i svenska butiker.
– P990 är vår mest avancerade mobiltelefon och nyfikenheten har varit enorm. Det här är en mobiltelefon för de mest kräsna användarna, säger Per Alksten, produktmarkandschef på Sony Ericsson.

3g-telefonen P990 kan anslutas till trådlösa nätverk med den vanliga wlan-tekniken, den har en 2-megapixelkamera med autofokus och bakom den nedfällbara knappsatsen finns ett komplett tangentbord. Att surfa på internet och hantera e-post, bilagor och kalender är tänkt att bli enklare än någonsin med P990.

Telekom idag testar just nu om uppföljaren till succételefonen P910 lever upp till förväntningarna. Resulatet presenteras först i nummer 5/2006 av den tryckta magasinsutgåvan. Att Sony Ericssons P990 är enklare att konfigurera för wlan-uppkoppling än Nokias E60, står i alla fall klart.

Billigare datatrafik

Kombinationen av 3g och wlan ökar effektiviteten och flexibiliteten för tillämpningar som e-post, läsning av internet/intranät-sidor och videosamtal. Wlan sprider sig allt snabbare och finns idag på i surfpunkter över hela världen. Framförallt innebär wlan billigare datatrafik än över 3g-näten.

Minnet i P990 har utökats jämfört med föregångaren för att kunna hantera multimedianedladdningar och e-post-bilagor. P990 har nu upp till 60 MB ledigt inbyggt användarminne och Memory Stick PRO Duo finns med upp till 4 GB. Ett Memory Stick PRO Duo på 64 MB, förladdat med en vpn-klient och en testversion av ett antivirusprogram, medföljer den nya telefonen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.