På nya Gear S3 är skärmen aldrig svart

Mobilt Med inbyggd gps, fuktskydd, bättre batteritid och en skärm som alltid är på har Samsung nya smarta klocka Gear S3 blivit mer användbara än föregångarna.

På nya Gear S3 är skärmen aldrig svart

Det är ganska precis ett år sedan som Samsung presenterade sin senaste smarta klocka och nu är det dags för uppföljaren Gear S3. Att målgruppen primärt är män går inte att ta miste på för designen på de två varianterna Frontier och Classic gräver djupt i arvet efter traditionella manliga armbandsur. Förhoppningsvis dyker det upp ytterligare versioner framöver som också kan tilltala den andra halvan av mänskligheten.

Om utseendet i allra högsta grad är traditionellt har tekniken i alla fall gjort ett bra skutt jämfört med föregående modell. Inte minst gäller det batteritiden som ökat från 48 timmar till det dubbla eller till och med lite mer om man har tur. Nytt är också att Gear S3 har fått en egen gps och därmed inte är lika bunden till mobiltelefonen, vilket är praktiskt inte minst på löprundan. Klockan lämpar sig överlag bättre för friluftsaktiviteter. S3 har fått ett ip68-klassat skydd mot väta och damm vilket gör att den rent av klarar en simtur eller en heldag på stranden utan att bryta ihop. Dessutom har klockan fått en ny typ av glas som gör skärmen mer motståndskraftig mot repor.

Alltid koll på tiden

Men den nyhet man troligen kommer märka först är att Gear S3 liknar en klocka mest hela tiden eftersom skärmen inte släcks när man inte använder den. Det räcker med andra ord med att klassiskt snegla på armen för att få reda på vad tiden lider.

Precis som Samsungs tidigare modeller kör Gear S3 det egna operativsystemet Tizen istället för Android Wear som de flesta andra smarta klockor. Men S3 fungerar trots det inte bara tillsammans med Samsungs egna telefoner utan det ska gå lika bra med något annat så länge mobilen kör minst Android 4.4.

Någon uppgift om hur snabbt Gear S3 dyker upp i butikerna har vi inte men priset är redan satt till 3 190 kronor plus moms.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.