Packetfront sparkar anställda

Snabbväxande svenska Packetfront säger upp totalt 40 anställda som en direkt följd av en rad uppköp, enligt uppgifter från Computer Sweden.

Packetfront sparkar en av fem anställda som en följd av en rad uppköp. Till exempel köpte Packetfront nyligen bolagen 42 Network och Dynamic City.

– Det är självklart tråkigt att behöva säga upp personal, men i vårt fall är det nödvändigt eftersom antalet anställda ökat betydligt snabbare än vår omsättning de senaste åren, säger bredbandsbolaget Packetfronts vd Martin Thunman, till Computer Sweden.

Att uppsägningarna beror på dåliga affärer som ett ryckte säger förnekar Martin Thunman. Han säger vidare att företaget haft en stark tillväxt av både omsättning och personal under de senaste två åren. Uppsägningarna sägs vara en konsekvens av en översyn av den nya organisationen som visade att bolaget måste säga upp 40 personer, 30 i Sverige och Europa och 10 i Nordamerika.

Packetfront levererar utrustning och system till bredbandsoperatörer som drar fiber till hushållen. De senaste två åren har Packetfront ökat antalet anställda från 87 till 219 anställda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.