Panasonic släpper ip-dect för företag

Precis som Gigaset är Panasonic på väg att lansera en ny serie dect-produkter för företag. Först ut blir en multicellsbasstation.

Uppgifterna kring de kommande dect-produkterna är ännu lite knapphändiga. De visades upp för företagets partners så sent som förra veckan, men klart är i alla fall att Panasonic vill göra ett allvarligt försök att bryta sig in på marknaden för företags-dect. Precis som konkurrenten Gigaset har de när det gäller dect tidigare i första hand riktat in sig på privatkunder och småföretag men båda gör nu också satsningar på såväl sip-baserade skrivbordstelefoner som ip-dect för företag.

Hd-ljud i luren

Panasonics kommande basstation för multicellsanvändning är ip-baserad och kommer inte att kräva någon separat kontrollenhet utan logiken finns inbyggd i varje basstation. Lösningen kan användas både tillsammans med vanliga gap-kompatibla handenheter och nya ip-baserade telefoner. I det senare fallet ges möjligheter till både hd-ljud och datatjänster i handenheten. Först ut blir modellen KX-UDS124 som klarar fyra samtidiga samtal. Samtidigt släpps också den företagsanpassade handenheten KX-UDT121. I höst kommer också en kraftigare basstation för åtta samtidiga samtal.

De nya dect-produkterna ska ses som en del i den större satsning som tillverkaren gör på sip-baserade telefoner för företag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.