3 saker som kan hjälpa, eller stjälpa, din molnstrategi

Sponsrat av Digiplex Att välja rätt molntjänst kräver en gedigen utvärdering och många överväganden. Men, det är tre saker som är viktiga att komma ihåg för att få full utväxling på molninvesteringarna.

3 saker som kan hjälpa, eller stjälpa, din molnstrategi

Många verksamheter, för att inte säga de flesta, är redan en bra bit på vägen med sin molnstrategi. Molnet har många fördelar, men det är tre viktiga områden som måste adresseras för att få ut maximalt av molnsatsningen.

Oförutsedda kostnader vid molnflytt

När stora delar av IT-miljön flyttar till molnet blir många verksamheter stående med ett halvtomt datacenter, som ofta blir dyrare och mindre effektivt att driva med en lägre last.
– Att driva ett eget datacenter kan se kostnadseffektivt ut på pappret, säger Rickard Hilmersson, nordisk säljchef på DigiPlex. Det är dock svårt eller omöjligt att hålla ett eget datacenter uppdaterat med exempelvis en allt högre nivå av säkerhet, hög energieffektivitet och den kompetensförsörjning som digitaliseringen kräver.
Ett in-house-datacenter kräver kontinuerliga investeringar för att säkerställa rätt infrastruktur, säkerhet, kraftförsörjning, kylning, nätverk och mycket annat för att driva anläggningen på ett modernt och effektivt sätt. Här är colocation ett bra alternativ.

Regelefterlevnad kan begränsa molnstrategin

Många verksamheter omfattas idag av en rad olika datahanteringsregler som gör det svårt att genomföra sin molnstrategi. 60 procent av nordiska beslutsfattare kan inte heller säga i vilket land deras data befinner sig, vilket gör det omöjligt att veta om regleringen följs.[1] Genom att använda colocation som ett komplement till moln ökar man inte bara den fysiska säkerheten kring datan, utan säkerställer också att känslig data stannar i landet.
– Med colocation kan du enkelt drifta några servrar eller rack med till exempel känslig data i ett land, även om majoriteten av din IT ligger i ett annat land eller i molnet, säger Rickard Hilmersson.

Konnektiviteten är avgörande

För att få ut det mesta av din molnstrategi är det viktigt att inte glömma nätanslutningar och konnektivitet. Även om en internetbaserad molnanslutning är tillräckligt bra för vissa, tycker andra att åtkomst via publika internet inte uppfyller deras krav. Om du utnyttjar en colocation-tjänst kan du välja bland en mängd operatörer och ansluta dig direkt till molnleverantörer, vilket avsevärt förbättrar användarupplevelsen.
– Med colocation kommer också ett ekosystem av intressanta partner som man kan koppla upp sig mot med en direktanslutning, säger Rickard Hilmersson. Vår tjänst Nordic Connect, gör det möjligt för våra kunder att ansluta sig till partners på en annan DigiPlex-anläggning, lika enkelt, säkert och stabilt som om de befann sig i racken bredvid varandra.

Läs mer om fördelarna med DigiPlex colocation 
Kontakta DigiPlex för en fri konsultation 

[1] DigiPlex: Nordic Data Centre Trends 2018: A Perfect Storm

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter