Att välja rätt abonnemang

Sponsrat av Puffer Det kan vara svårt att välja ett abonnemang, eftersom det finns många saker man behöver tänka på. Självklart vill man ha bra täckning, men även ett lågt pris kan kännas viktigt. Kundservicen har stor betydelse för många, och ibland vill man ha mycket surf men utan att priset blir allt för högt. Här går vi igenom hur du ska tänka när du väljer abonnemang.

Att välja rätt abonnemang

Skillnaden mellan olika abonnemang

Det finns många och stora skillnader mellan olika abonnemang, men skillnaderna ligger främst i operatören. Sådant som priser, kundservice, täckning, surfmängd och vad som ingår kan variera mycket.

När det gäller olika abonnemang hos en operatör så är skillnaden många gånger bara hur mycket surf som ingår, och priset varierar beroende på mängd. I dag är det vanligast att fria sms och samtal ingår i abonnemanget, men ibland kan även detta variera. Det här beror oftast på att man vill kunna erbjuda billigare abonnemang för den som inte ringer, skickar sms eller surfar särskilt mycket.

Så väljer du rätt abonnemang

Först och främst bör du fundera över vad som känns viktigt för dig, och vad som är mindre viktigt eller kanske helt oviktigt. Är det surfmängden som är avgörande, eller kanske priset? Fundera över hur mycket du använder telefonen, och till vad. Kanske ringer du mest, men behöver inte så mycket surf – eller tvärtom.

Utgå från dina behov när du väljer abonnemang, och var noggrann med att jämföra. Tänk även på att olika operatörer kan ha olika bra täckning på olika platser, så kolla gärna upp hur det ser ut där du bor. Det här är framför allt viktigt om du bor ute på landet eller i en väldigt liten ort, där täckningen kan vara sämre. Om du ofta befinner dig någon annanstans, till exempel i sommarstugan, så är det förstås viktigt att täckningen är bra även där.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.