Det flexibla kontoret – har er kommunikationsplattform det som krävs?

Sponsrat av innovaphone Många har nu fått möjligheten att prova på hemarbete ett tag. Även om många längtar tillbaka till kontoret är det svårt att tänka sig att vi kommer gå tillbaka till ett arbetsliv som sköts uteslutande från kontoret. Samtidigt har många utmaningar med att erbjuda ett gränssnitt som fungerar lika bra på kontoret som i hemmet.

Det flexibla kontoret – har er kommunikationsplattform det som krävs?

För att kunna erbjuda medarbetare möjligheten att arbeta hemma kräver vissa förutsättningar. Enligt Roel Ottink, säljchef för innovaphone i Norden, är både flexibilitet och enkelhet nyckelfaktorer för att få det flexibla kontoret att fungera.

Framtidens arbetsplats skaps med applikationsbaserat gränssnitt

Dagens smarta telefoner har gjort användare mer vana vid att själva kunna utforma och välja vilka funktioner som ska vara tillgängliga. På innovaphone menar man att en flexibel lösning även efterfrågas av medarbetare som själva vill ha möjlighet att påverka vyn och gränssnittet man arbetar i. Därför har innovaphone lanserat en lösning som kallas myApps.

myApps är en arbets- och kommunikationsplattform som innehåller appar för arbete, kommunikation och administration – allt som behövs för att kunna utföra sina dagliga arbetsuppgifter på ett smidigt och bekvämt sätt. Basen i myApps är uppbyggd kring innovaphones IP-baserade PBX och funktionerna i innovaphones Unified Communications & Collaboration ligger som grund. De separata komponenterna integreras i plattformen och användbara appar kan enkelt läggas till.

myApps gör det möjligt att arbeta på distans

Roel Ottink menar att lösningen passar utmärkt för organisationer där de anställda lätt vill kunna samarbeta och kommunicera enkelt, snabbt och lätt, samtidigt som man sitter i ett och samma gränssnitt.

– myApps är en digital arbetsmiljö som är tillgänglig var som helst, när som helst och på vilken enhet som helst – dator, smartphone och surfplatta, berättar Roel. Det är en smart lösning som kan anpassas efter individuella behov hos varje anställd och avdelning. Användaren har tillgång till de appar som administratören har installerat.
Att ha en lösning som låter de anställda välja mellan många olika kommunikationsformer är någonting som blir alltmer vanligt – oavsett om det är ljud- eller videosamtal, chatt eller en virtuell konferens med delad skärm.

Enkelt att installera och anpassa – för företag och individ

myApps är utformat för att enkelt kunna administreras och konfigureras
Administratören ska på ett snabbt och smidigt sätt kunna integrera nya anställda och enheter. Apparna kan enkelt installeras, administreras och konfigureras av administratörer utan att de behöver växla mellan olika administratörsprogram.
Roel menar att det även går att bygga till specialanpassade funktioner:

– Utöver den vanliga UC- och mobilitetsfunktionaliteten kan vi bygga speciella lösningar till våra kunder. Det är tack vare vår flexibla och öppna plattform – som självklart även kan köras från molnet, avslutar han.

Fakta

innovaphone är ett tyskt företag som levererar telekom- och UC-lösningar. innovaphone har varit aktivt i Sverige under flera år och levererat lösningar till flertalet kunder. myApps är en omfattande digital arbetsplatslösning för företag i alla storlekar.

Vill du veta hur din organisation kan erbjuda en flexibel och digital arbetsmiljö? Besök oss på https://www.innovaphone.com eller ta gärna direkt kontakt med Roel Ottink.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.