Fem nyckelfaktorer för att lyckas med Microsoft Teams

Sponsrat av Audiocodes Det råder ingen tvekan om att Microsoft Teams har etablerat sig som en viktig drivkraft för digital omvandling tack vare dess otroliga möjligheter till snabbmeddelanden, onlinemöten, samtal och webbkonferenser.
Nu, med den snabba tillväxten av modellen för arbete hemifrån i vad som har blivit känt som det "nya normala", är denna beprövade funktionalitet mer relevant än någonsin. När allt kommer omkring måste de anställda kunna kommunicera effektivt och dela innehåll med varandra, oavsett var de befinner sig fysiskt.

Fem nyckelfaktorer för att lyckas med Microsoft Teams

Även om Microsoft Teams verkligen är en bra lösning för unified communications (UC) kan det ibland kännas lite skrämmande att migrera till en ny lösning.

Man måste förstå att migreringen kan vara en stor börda även för de mest hängivna IT-professionella, som fortfarande har alla sina vanliga dagliga uppgifter att utföra också. Och upptagna chefer föredrar förstås att fokusera på att driva sin verksamhet i stället för att tänka på hur de ska hantera nya IT-projekt. Det finns fem nyckelfaktorer som varje organisation bör ta hänsyn till när de inför Microsoft Teams.

Från vision till produktion

IT-chefer är oftast oroade över den tid och de kostnader som är förknippade med migreringen till en ny enhetlig kommunikationslösning, och krav från den högsta ledningen på att hålla sig till mycket korta tidsramar resulterar med en stor press på att implementera snabbt. Efter installationen flyttar IT-cheferna dessutom snabbt fokus till kostnaden – både i tid och pengar – för att hantera den nya lösningen.

Till exempel kräver rutinmässiga men tidskrävande uppgifter som flyttningar, tillägg och ändringar ofta en hög nivå av teknisk expertis i program som PowerShell.

Att anställa dessa experter kan snabbt bli en betydande lönekostnad, samtidigt som att ge befintlig personal de nödvändiga kunskaperna också är en dyrt och kan ta månader innan det ger resultat.

Lätt att köpa

För alla organisationer som vill underlätta en snabb implementering av en lösning är löftet om ett friktionsfritt engagemang mycket attraktivt. Det är ännu mer relevant nu när många lösningar kan köpas som tjänst direkt från molnet. Eftersom många företag är osäkra på vilken infrastruktur de kan ha på grund av decentraliserad IT-arkitektur eller inaktuell information, kan de med en enkel och tydlig inköpsmodell snabbt få en tydlig överblick över kostnaderna.

Dimensionering och virtualisering i molnet

För organisationer som prioriterar snabb implementering och enkelhet i sin Teams-migrering kretsar några av de svåraste frågorna kring begreppen skala och elasticitet. Hur vet ett företag i förväg exakt vilka krav de kommer att ha på till exempel hårdvara?

Det är viktigt att hitta rätt balans mellan att å ena sidan undvika överdrivna utgifter och å andra sidan köpa infrastruktur som är tillräckligt kraftfull för att göra jobbet.

Rapporteringstjänster

En framgångsrik implementering kräver öppenhet på alla nivåer i lösningen för att säkerställa att kvalitetsstandarderna alltid uppfylls. Därför är det absolut nödvändigt att IT-chefen får tillgång till korrekt rapportering och funktionalitet för tjänstehantering så att de kan identifiera och lösa problem snabbt och effektivt.

Tyvärr kan de verktyg och den tekniska kunskap som är förknippade med denna nivå av insyn vara oöverkomligt höga, vilket innebär att kvaliteten ibland får stå tillbaka. Den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen är att implementera en strategi för hela projektets alla delar. Där stödsystem översätter data till information som är lätt att tolka, vilket gör det enkelt att få detaljerad översyn och att snabbt vidta rätt åtgärder vid varningar.

Drift och implementationstjänster

Ibland är det inte alltid de tekniska komponenterna som är svårast, utan snarare att ta fram en plan, budget eller vision. I dagens snabbrörliga och konkurrensutsatta ekonomi, där nystartade företag sprider sig, har inte alla organisationer rätt kompetens och överblick för att planera en Teams-migrering och rulla ut lösningen effektivt.

Därför vänder sig smarta företag ofta till erfarna konsulter som vägleder dem genom de första svåra stegen för en framgångsrik implementering av Teams. Genom att arbeta med en erfaren tjänsteleverantör kan organisationer öka oddsen till sin fördel och undvika de vanliga fallgroparna som ofta dyker upp i samband med driftsättning av stora IT-projekt.

Kliv in på snabbspåret till Microsoft Teams

Nu finns det ett bättre sätt att säkerställa en framgångsrik Teams-implementering. AudioCodes Live är en portfölj av tjänster som eliminerar komplexiteten i övergången till Microsoft Teams och gör det möjligt att erbjuda full företagstelefoni. Det ger en sömlös, snabb och kostnadseffektiv övergång till Teams med högkvalitativt röst- och videofunktionalitet.

Vill du veta mer?

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.