Långsam kommunikation är den bästa

Sponsrat av lynes I en värld där allt går snabbare och snabbare kan det vara bra att slå av på takten, speciellt när det gäller din kommunikation.
Hur många gånger har du inte, i efterhand, tänkt ”jag skulle sagt så där i stället…”? Troligtvis både en och två gånger.

Långsam kommunikation är den bästa

Därför tycker vi att långsam kommunikation är den bästa. Eller som en också skulle kunna kalla det, asynkron kommunikation.

Studier visar att asynkron kommunikation

  • Ökar produktiviteten
  • Minskar stress hos medarbetarna
  • Minimerar missförstånd bland kollegor och team

Det bästa? Den behöver inte nödvändigtvis vara långdragen men är utformad efter tänket att inte vara beroende av direkt-feedback och snabba svar.

Även fast vi jobbar mycket med telefoni som är en synkron metod jobbar vi hela tiden med att förfina våra asynkrona arbetsflöden. Sen en tid tillbaka spelar chatt och video en central roll i vår arbetsdag, men kan också vara överväldigande, därför är det viktigt med rätt strategier för ändamålet.

Vad är asynkron och synkron kommunikation?

  • Synkron kommunikation innebär all form av kommunikation som sker i realtid.
  • Asynkron kommunikation är all form av kommunikation som inte sker i realtid.

Du använder förmodligen redan en blandning av de två i ditt dagliga arbete utan att tänka på det. Ibland blir det ofrivilligt, som när man har väldigt mycket att göra och inte hinner att svara på ett chattmeddelande samma dag. När du sen svarar på det nästa dag har du svarat på meddelandet asynkront, men det är inte hela sanningen, även om resultatet blir rätt. Ofrivillig asynkron kommunikation är inte rätt väg att gå och det är inte heller hälsosamt.

Idag ställer fler och fler stora företag om till asynkron kommunikation, hur ser det ut hos er?

Läs mer om asynkron och synkron kommunikation i vår senaste blogg-serie här!

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.