Många mobiloperatörer dubblar surfen

Sponsrat av Puffer Det finns en hel del svenska mobiloperatörer på marknaden idag, vilket innebär att konkurrensen om kunderna är stor. För att locka kunderna har nu allt fler operatörer börjat dubblat surfen, en del som ett steg i utvecklingen och andra som tillfälliga erbjudanden.

Många mobiloperatörer dubblar surfen

Fello kör kampanjer där de dubblar surfen

Fello är en av flera operatörer som just nu har en kampanj där de dubblar surfen på nytecknade abonnemang. Den dubbla surfen är inte tidsbegränsad utan gäller så länge man behåller mobilabonnemanget. 

Surfmängden har uppmärksammats av mobiloperatörerna

För väldigt många personer är surfmängden på ett mobilabonnemang viktig. För personer som bara vill ringa och surfa lite grann kan det vara bättre med ytterst små surfmängder för att inte behöva betala för något i onödan som man inte använder. Andra kan i stället ha ganska stora behov av surf. Speciellt om man vill använda sitt abonnemang också som bredband till surfplatta eller dator.

Att kunna se filmer på mobiltelefonen är också något som många vill kunna göra precis när som helst och gärna under tiden man väntar på något. Då kan det behövas lite mer surf, speciellt för att se filmerna med bra uppspelningskvalitet.

Alla dessa behov har operatörerna uppmärksammat och just att kunna erbjuda dubbel surf är ett bra marknadsföringsknep för att vinna över kunderna från konkurrenterna.

Chilimobil har tagit bort surfmängderna på sina abonnemang

Operatören Chilimobil går ytterligare ett steg och erbjuder i stället obegränsad surf på de allra flesta av sina mobilabonnemang. De har i skrivande stund ett enda abonnemang kvar med 100 GB surf, övriga är med fri surf. Detta är alltså den första operatören som har valt att i princip helt skippa surfpotter.

Chilimobil har valt att paketera sina abonnemang utifrån hastigheter i stället för surfmängder. Det billigaste abonnemanget har en hastighet 1 Mbit/s och det dyraste 100 Mbit/s.

En helt ny prissättning på den svenska marknaden. Vi får se om det är fler operatörer som kommer att ta efter, beroende på hur efterfrågat det blir bland konsumenter.

Det som kan vara en nackdel är att det är svårt för konsumenterna att avgöra hur snabb hastighet de behöver. Där är surfmängden mycket lättare att uppskatta, genom att kontrollera på sitt abonnemang hur mycket man brukar förbruka. Chilimobil har dock tagit fram en hastighetsguide för att göra det enklare att välja rätt mobilabonnemang.

Tele2 erbjuder företagsabonnemang med obegränsad surf

Driver du företag kan vi också glädja dig med att Tele2 nu har lanserat nya abonnemang där du får obegränsad surf på alla företagsabonnemang. Även här väljer du som företagare hastighet. Det billigaste mobilabonnemanget ger en hastighet på upp till 10 Mbit/s och det dyraste upp till 1 000Mbit/s.

Dessutom får du fri trafik inom EU/EES och även 5G ingår. Det ger bra förutsättningar som företag att kunna nyttja det nya snabba 5G-nätet.

En spännande utveckling i takt med att 5G byggs ut

Att operatörerna nu gör om sina paketeringar av mobilabonnemang är en spännande utveckling i samband med utbyggnaden av 5G-nät.

Snabbast 5G-nät i Norden trots förseningar

Det har länge pratats om 5G och faktum är att både lagförändringar och andra förseningar har gjort att det dragit ut på tiden. Det har gjort att Sverige har hamnat lite på efterkälken med utbyggnad i jämförelse med många andra länder både i Europa och resten av världen. Trots förseningen visar det sig enligt en undersökning från Ookla att vi faktiskt har det snabbaste 5G-nätet i Norden.

Täckningen än så länge något sämre

I samma studie från Ookla visar resultaten att täckningen än så länge är något sämre för 5G i jämförelse med andra länder. Vi hamnar sist av alla länder i Norden. Det är inte så konstigt egentligen eftersom byggandet av nätet har kommit i gång så sent och vi ligger därmed efter i utbyggnaden.

En spännande framtid med 5G

Täckningen kommer säkert att ordna upp sig när vi i Sverige har ett väl utbyggt 5G-nät. Det är i alla fall en spännande framtid vi har framöver med 5G. Vi får se hur väl mobiloperatörerna hänger med i utvecklingen och vad de kommer att erbjuda oss konsumenter i sina abonnemang.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.