nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Det här är en annons från Ricoh

Huddle Concept – när smart teknik möter design skapas kreativa och gränslösa möten

videomöte

Vi lämnar allt oftare traditionella mötesytor. Arbetsmiljön har förändrats från slutna rum till öppna ytor och distans­samarbete ökar snabbt. Ett nytt sätt att samarbeta växer fram, där ­kraven på ­teknik, tillgänglighet och flexibilitet ökar. I en mötes­intensiv värld måste vi öka både kreativiteten och effektiviteten på alla våra ­möten. Dessutom behöver delning av information och ­uppföljning göras enklare.

Videolösningar för att delta på distans har alltmer blivit en standard i dagens arbetssätt, där kognitiva och AI-­lösningar knackar på dörren. Då skapar Ricoh en integration mot IBM:s Watson. Den nya integrationen skapar helt nya möjligheter att jobba smartare och t.ex. med länder som tidigare hade språk­barriärer.

Många arbetsplatser har konferensrum överfulla med olika typer av utrustning som skapar en mer eller mindre rörig miljö. Ofta är också tekniken svår att hantera. Ricoh lanserar nu Huddle ­Concept – en stilrent designad, multifunktionell arbetsyta som ­inkluderar både video och en interaktiv whiteboard som möjliggör mer ­kreativa och interaktiva möten.

Kärnan i lösningen är den interaktiva whiteboarden från Ricoh. ­Genom att addera funktioner för videomöte och sammankoppling av system blir den en komplett lösning för ett kreativt ­samarbete. Den multifunktionella arbetsytan ger möjlighet att förmedla budskap med hand och penna direkt på visualiserade dokument. Handskriven text på tavlan kan konverteras till vanlig text med hjälp av en OCR-funktion som även gör ­texten sökbar. Genom delning av den interaktiva whiteboarden till
flera skärmar kan flera användare skriva och rita samtidigt under ett videomöte. Det här sättet att arbeta förstärker teamarbetet och gör att användare kan hålla verkligt produktiva och kreativa  möten med full interaktivitet.

Data kan sparas i skrivtavlans temporära minne och ­individuella PIN-koder säkerställer att informationen förblir konfidentiell. ­Efter mötet kan mötesdeltagare enkelt dela idéer och presentationer genom e-post, USB eller utskrift direkt från IWB:n, vilket tar bort behovet av att någon av deltagarna fotograferar tavlan.

Teknikväggen är stilrent och modernt formgiven och all hård- vara samt kablage kan gömmas inuti enheten. Den kan fås i olika utföranden gällande både färg och material. Ricohs
Huddle Concept kan skräddarsys efter behov och är designad för att passa på olika typer av ytor – såväl i öppna ytor som i mötesrum. Huddle ­Concept ersätter alltså flera andra enheter som skrivtavlor, projektorer, ­projektordukar, skärmar och TV-
apparater vilket gör att det blir färre enheter att hålla reda på och underhålla.

– Vi har sett behov av att kunna dela idéer och mötas ­oberoende av möjlighet till fysisk närvaro. Ricohs videotjänster fungerar med alla klienter på marknaden. Det spelar ingen roll om det är Skype for Business (Lync), Cisco, Polycom eller något annat. ­Ricohs ­Huddle Concept ökar förståelsen genom förbättrad ­kommunikation. Den skapar också en sladdlös och stilren miljö då den är designad för att tekniken ska integreras i enheten. Dessutom är lösningen ­öppen för integrationen med AI från ­IBM:s Watson, säger Tobias Andersson, Director ­Communication Services, Ricoh Sverige.

Se en video här: youtube.com/watch?v=FKKxHi6JcZc

Anmäl ditt intresse för en broschyr med mer information på ricoh.se/huddleconcept

Nyheter

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

  • Annons 4

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.

Nu är Sveriges första industriella 5g-nät igång

Tre nationalklenoder, en digitaliseringsminister och en förarlös hjullastare.
På Volvo CE:s hemliga testanläggning i Eskilstuna var det storpremiär för Sveriges första industriella 5g-nätverk.
– Det är första gången vi har journalister på det här området – och det är passande, för vi är först i världen med att visa en industriell 5g-applikation, sa Volvochefen Melker Jernberg.

Verizon först med 5g 3GPP-nät

Den 11 april trycker Verizon på knappen och startar sitt ”riktiga” 5g-nät.
Och för de som vill vara med då går det från och med nu att förbeställa en 5g-mod till sin mobil.