Så här lyckas du med den digitala arbetsplatsen

Sponsrat av lynes Den digitala arbetsplatsen är ett omskrivet ämne. Men vad är det egentligen och hur lyckas man med den? Vi ska ge dig ett smakprov ur vår senaste guide som du kan ladda ned i sin helhet via länken nedan.

Så här lyckas du med den digitala arbetsplatsen

Vad är en digital arbetsplats?

För att göra det enkelt börjar vi med vad den digitala arbetsplatsen inte är. Det är inte ett program, ett verktyg eller en funktion.
Den digitala arbetsplatsen är en process eller enklare; ett arbetssätt. Det är en struktur för hur man jobbar digitalt men framförallt varför man ska göra det och vad man som organisation vill uppnå genom att göra det.
Förståelsen och strukturen för den digitala arbetsplatsen banar väg för bättre resultat och högre trivsel bland medarbetarna.

Strukturen i en digital arbetsplats

Vilka aspekter bör man tänka på och vad är de fundamentala grundstenarna i en digital arbetsplats? Strukturen bryts ner i 5 grundstenar:

 • Kultur
  Ett av de viktigaste elementen i en digital arbetsplats är kulturen. Den bygger på tydliga mål och tydliga förväntningar. Vilket leder till att medarbetarna vet vad som ska göras utan att behöva känna sig övervakade.
 • Ledarskap
  Hur är en digital ledare? Hur förhåller man sig och vad bör man tänka på? Den digitala ledaren lär sig hur människor fungerar, samverkar och hur man optimerar system samt dess flöden.
 • Produktivitet
  Varje medarbetare och team vet vilka områden de ansvarar för. De bestämmer själva hur de fördelar sin tid och prioriterar uppgifterna utefter egna beslut i enlighet med organisationens målsättningar.
 • Samarbete
  Ett sömlöst samarbete är viktigt för att den digitala arbetsplatsen ska fungera. Det är snudd på ett självspelande piano där all information är enkel att hitta utan en komplex struktur.
 • Teknik
  Med rätt teknik når man sina uppsatta mål enklare och medarbetarna slipper söka, leta och störa varandra med enkla frågor. Därför är det viktigt att IT och de som köper in system tar strategiska beslut om vilka som bör används i en digital arbetsplats.

Som sagt, det här är bara ett smakprov. I vår guide förklarar vi mer utförligt:

 • Hur du lyckas
 • Varför fler och fler företag genomgår en digital transformation
 • Hur du påbörjar er digitala transformation
 • Vilka verktyg du behöver

Ladda ner guiden här

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.