Så skräddarsyr du tekniken för dina medarbetare

Sponsrat av Poly Våra behov av anpassad teknik utvecklas i takt med att arbetslivet blir mer flexibelt. För att kunna ge medarbetarna rätt teknik är det viktigt att kunna förstå vilka behov de har, men även hur dessa skiljer sig åt. Poly har skapat olika personas som hjälper dig att välja rätt teknik utifrån dina medarbetares behov.

Så skräddarsyr du tekniken för dina medarbetare

Jobbet är inte längre något vi går till, det är något vi gör. Idag är det inte självklart att jobbet utförs under fasta tider på ett kontor. Arbetslivet förändras snabbt och vad som definierar en arbetsplats blir allt mer flytande. Den medarbetare som börjat jobba på hemmakontoret under senaste året har ofta konkurrens om ljudmiljön med allt från högljudda tonåringar till livliga husdjur. Säljaren som ständigt är på språng vill ha en lätt packning, med teknik som fungerar i stökiga ljudmiljöer. För medarbetaren som spenderar sin arbetstid i ett öppet kontorslandskap så finns helt andra utmaningar. Den behöver bra brusreducering, ett headset som fungerar hela dagen och teknik som snabbt kan flyttas mellan olika enheter. Pehr Börjesson på Poly har mångårig erfarenhet av branschen. Pehr menar att tekniken är ett av de viktigaste hjälpmedel som finns för att ge medarbetarna rätt förutsättningar oavsett varifrån de jobbar.

Poly har lång erfarenhet av branschen och vet vilken utmaning det kan vara att skaffa rätt utrustning till företaget. Med den vetskapen gjordes en undersökning av hur olika arbetsgrupper jobbar och vilka behov de har. Undersökningen resulterade i sex olika personas som hjälper er att kartlägga era behov och förse medarbetarna med rätt teknik. Genom att identifiera vilka personas som finns på er arbetsplats kan ni skapa rätt arbetsmiljö för varje enskild medarbetare, med teknik som är anpassad efter just deras behov. Det finns inget som fungerar för alla.

– Att utgå från den enskilde användarens behov är extremt viktigt, flera av våra studier visar att användandet går upp markant om medarbetarna får göra ett aktivt val av vilken utrustning de vill använda. Den dyraste investeringen av teknik är den som aldrig används, säger Pehr Börjesson.

Behöver du hjälp med att reda ut vilka behov ni har på er arbetsplats?
Anmäl dig till en gratis konsultation tillsammans med Poly’s experter. När ni engagerar medarbetarna i valet av teknik så ökar sannolikheten för att det blir rätt. Det går inte att förutsätta att samma lösningar ska fungera för alla, för vi är olika och behoven skiljer sig åt. För någon är det viktigt att ha headset med sladd bara för att det känns tryggt, medan nästa användare absolut inte vill ha ett headset som förstör frisyren. Alla behov ska få vara i fokus för att skapa bästa möjliga förutsättningar för jobbet. Människor är olika och våra behov skiljer sig åt.

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är något som många kämpar med idag och att kunna ge medarbetarna rätt teknik och förutsättningar är en viktig del. Det flexibla arbetet är något som kommer att öka och det kräver rätt teknik för att det ska kunna fungera felfritt, säger Pehr Börjesson.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.