Styr kylskåp, Nivåvakt, länspump och lampor på distans med nya NorthTracker Machine

Sponsrat av Northtracker Nu kan du sitta hemma och styra båten med hjälp av din mobil!
Slå på kylskåp och värmare på väg ut till båten. Eller slå av bränslepumpen i ditt fordon på distans för extra stöldskydd. Nu kan du även få anpassade meddelanden om t.ex. din nivåvakt eller länspump slår på. Allt med nya Machine Connect.

Styr kylskåp, Nivåvakt, länspump och lampor på distans med nya NorthTracker Machine

Machine Connect ingår i NorthTrackers stöldskydd och är en spårsändare. Larm skickas via sms, push-notis och epost ifall din spårningsenhet rör sig utanför dina säkerhetszoner. Men nya Machine Connect kan göra så mycket mer än det.

Med nya Machine Connect kan du få ett larm om nivåvakten i båten aktiveras. Genom ett litet knapptryck i mobilen kan du slå på länspumpen, utan att behöva vara i närheten av båten. Du kan även starta ditt kylskåp så det är kallt och redo för mat och dryck.

Machine Connect kan även användas för att på distans slå av bränslepumpen eller elförsörjningen.

Du kan även koppla den till en magnetkontakt på bakdörrarna till t.ex. din skåpbil så att ett larm skickas när dörren skulle öppnas.

Så funkar det tekniskt

För att kunna använda dessa funktioner med Machine Connect behöver du koppla in ett relä mellan strömförsörjning och enheten som du vill styra, t.ex. mellan 12V-batteriet och värmaren. Sedan koppla reläet till Machine Connects digitala utgång och ett 12V batteri. Machine Connect har 2 digitala utgångar.

Vill du ha larm när något aktiveras kopplar du Machine Connects digitala ingång till enheten som du vill ha larm från om den aktiveras. Larmen kan du även namnge i systemet, så att du vet om det är dörren eller länspumpen som har aktiverats eller avaktiverats. Machine Connect har 2 digitala ingångar. Vill du veta mer om Machine Connect eller beställa? Kontakta vår expert Magnus Bjellqvist på magnus.bjellqvist@northtracker.com eller besök vår hemsida direkt eller besök någon av våra återförsäljare nära dig. Uppge: Telekom idag i din beställning så får du 100kr rabatt på hårdvaran.

Lite mer om själva spårningstjänsten

NorthTrackers spårsändare nyttjar det globala GPS-nätverket och fungerar över hela Europa via mobilnätet. Som användaren kan du se din spårsändare via en app i telefonen eller på hemsidan. Enheterna uppdaterar sin position allt från en gång per dygn ner till en gång i minuten beroende på vilka inställningar du gör.

Tack vare NorthTracker har ett stort antal båtmotorer, flera vattenskotrar, båtar, bilar och entreprenadmaskiner återtagits bara under det senaste året. Den sanna volymen är dock högre då mörkertalet av återtaget stöldgods är signifikant. Spårsändarna sitter på allt från stora grävmaskiner ner till mindre markvibratorer.

Kontrollera alltid att din leverantör av spårsändare är    godkänd av SSF-Svenska Stöldskyddsföreningen och av ditt försäkringsbolag. En godkänd spårsändare kan ge försäkringsfördelar som i vissa fall betalar hela spårsändarens kostnad. Tjänsten kostar 795kr/år.

  • Vi är väldigt glad över denna lansering, nu kan du få ett stöldskydd av högsta klass som även ger total kontroll över ditt fordons tillstånd genom möjligheten att styra vitala funktioner med en enkel knapptryckning i appen, säger Carl Bodegård, VD på NorthTracker

Om NorthTracker: NorthTracker har sedan 2011 levererat högklassiga produkter och tjänster inom stöldskydd och spårsändarteknik.NorthTracker är ett svenskt IoT-företag baserat i Stockholm som levererar en molnbaserad GPS-spårningstjänst för privat- och företagsmarknaden i Europa. Företaget är över 10 år gammalt och är marknadsledande på marinsidan. Under 2022 lokaliserades båtar och motorer till ett värde mellan 30 och 50 miljoner kronor som nu är återförda till dess rättmätiga ägare. Företaget tillhandahåller även elektroniska körjournaler via återförsäljare och partners.

Vill du veta mer om NorthTrackers tjänster och hur vi kan hjälpa dig? Besök oss på vår hemsida

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.