Competella växer med Microsoft Teams Telefoni och SaaS-tjänster

Sponsrat av Competella Det har nu gått två år sedan den globala lanseringen av Microsoft Teams. Sedan dess har verktyget växt kraftigt både vad gäller nya kapaciteteter och i kundanvändning som den centrala hubben för lagarbete. Nästa steg är att kunderna även flyttar in sina telefonitjänster i Teams och för att möjliggöra detta har Competella nu anpassat sin produktsvit för Teams och Azure.

Competella växer med Microsoft Teams Telefoni och SaaS-tjänster

Competella är sedan 10 år tillbaka en ledande aktör inom området för kontaktcenter och telefonister för företag med telefoni i Microsofts plattformar. Competella har idag över 800 kunder globalt och erbjuder lösningen både i kundplacerade miljöer men också som en SaaS (Software as a Service) via partners.

Competellas produktsvit är nu anpassad till Teams och lanseras i samband med att de nya Teams APIerna planeras bli officiellt till-gängliga i Q1, 2020. En förhandsversion av Competellas produkt-svit för Teams kommer visas upp på Microsoft-konferensen Ignite i november.

Sedan några år tillbaka har Competella lagt stora resurser på ut-veckling i Azure och genom det nyöppnade kontoret i Pakistan har utvecklingstakten nu ökat ytterligare. Genom att basera utvecklingen på Azure kan man använda färdiga tjänster för exempelvis sökning, lagring och autentisering och automatiskt få både ett globalt, skalbart och redundant erbjudande. Det finns också möjlighet att integrera med nya spännande tjänster tillgängliga i Azure, exem-pelvis inom AI.

Som ett komplement till lösningar som är placerade hos partners och kunder, kommer Competella under nästa år att själva erbjuda en SaaS-tjänst. Denna kan tillsammans med operatörernas Direct Routing- och mobil-tjänster erbjudas av partners som en komplett kommunikationslösning.

Competella kommer även fortsättningsvis att stödja och vidare-utveckla plattformen för företag med strategi att ligga kvar med kundplacerade lösningar. Som exempel på detta kan nämnas den kundplacerade röstbrevlåda som nyligen tagits fram som ett alternativ till Microsoft Exchange UM som fortsättningsvis ersätts av en molntjänst.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter