Partnerskap för mobilt virusskydd

Säkerhetsföretaget McAfee har ingått ett partnerskap med SmartTrust för att utveckla en integrerad lösning för virusskydd till mobilen. Med automatiska uppdateringar dygnet runt ska lösningen sätta käppar i hjulet för framtida virusattacker.

Virus är en ny företeelse inom mobilbranschen, men de båda företagen säger sig ha märkt av en ökad efterfrågan på integrerade lösningar för att skydda mobiler från virusattacker. Den lösning som McAfee och SmartTrust utvecklat är tänkt som ett verktyg för mobiloperatörer att snabbt kunna komma ut med uppdateringar av mobilens virusskydd när nya virus dyker upp. Skyddet är baserat på McAfees Virusscan mobile-lösning och SmartTrusts Smart manage-plattform.

Smart manage-plattformen gör det möjligt för operatörer att automatiskt upptäcka utsatta mobiler i nätverket och förse dem med virusskydd ”over-the-air”. Plattformen innehåller även en funktion som innebär att mobilanvändare automatiskt kan ta med sig ett gällande antivirusabonnemang till den nya mobiltelefon när de köper en ny. Denna funktion säkerställer att man alltid har ett uppdaterat skydd mot virus.

 McAfee Virusscan mobile avsöker, upptäcker och rensar data för att hindra skador orsakade av virus, maskar, trojaner och annan skadlig kod. Virusscan mobile skyddar apparater mot hot som kan komma från e-post, snabbmeddelanden och nedladdningar från internet. Den skyddar också flertalet ingångar, så som sms, mms och bluetooth. Skyddet uppdateras så snart hoten har identifierats av McAfees antivirusforskningsorganisation, Avert. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.