Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Pensionärer surfar hellre än badar

Svenskar mellan 70 och 90 år tycker att snabbt bredband är mycket viktigare än badkar hemma. Men tvättmaskinen får ingen röra.

Pensionärer surfar hellre än badar

Uppgifterna kommer från en färsk undersökning som Skanova låtit göra med hjälp av United Minds i anslutning till seminariet Fiber till fler. Resultaten visar att snabbt bredband prioriteras lika högt som diskmaskinen bland äldre och når närmare en sjua på en tiogradig skala. Den enda teknik som toppar är tvättmaskinen, vilken rankas till 8,6 av 10 möjliga. Badkaret får ynka 4,3 i snitt.

– Det var faktiskt väldigt oväntat. Vi trodde kanske inte att den äldre generationen hade så bra koll på vad höghastighetsbredband var ens en gång, säger Camilla Buzaglo, pressansvarig på Skanova och skrattar.

Medelålders och tonåringar värderar i sin tur snabbt bredband ungefär lika högt (omkring 8), men knappt någon är beredd att själv betala för att få denna service hem till sig. Istället tycker en tredjedel att operatörerna ska stå för utbyggnaden.

Undersökningen utfördes den 18–19 januari i år och totalt svarade 1 030 personer i åldrarna 18 år och uppåt på frågorna.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter