Pensionsjättens stora molnprojekt i mål: ”Har jobbat hårt”

Affärssystem Collectum, som förvaltar pensionen för 2,7 miljoner svenska tjänstemän har i ett och ett halvt år arbetat tillsammans med CGI för att flytta sitt affärssystem till molnet och nu är jätteprojektet i mål.

Pensionsjättens stora molnprojekt i mål: ”Har jobbat hårt”
Anna David och Rakesh Kapoor. Foto: CGI/Collectum

I ett och ett halvt år har CGI och Collectum arbetat med att migrera de sistnämndas affärssystem SAP S/4 Hana till molnet, nu är jätteprojektet i mål och enligt bolagen blev migreringen lyckad.

– Vi arbetar hela tiden med att effektivisera vår verksamhet och öka servicen till våra kunder. Med SAP S/4 HANA i molnet förbättras nu våra förutsättningar att snabbt rulla ut nya funktioner och förbättringar, säger Anna David, CIO på Collectum.

 – Vi är stolta och glada över nyheten att CGI tillsammans med Collectum framgångsrikt har slutfört implementeringen av SAP S/4 HANA i molnet som nu utgör Collectums nya kärnplattform för administration av ITP. Projektet har genomförts i tätt samarbete med Collectums it-avdelning och alla inblandade parter har jobbat hårt, fokuserat, med ett öppet sinne och med ett högt lösningsfokus för att säkerställa en kvalitativ leverans, säger Rakesh Kapoor, Senior Vice President och Head of Financial Services på CGI.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.