Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Personlarm blev årets tjänst

Appar Crystal Code heter vinnaren av Telekompriset i kategorin Årets tjänst. Med sin app Crystal Alarm kan användaren snabbt slå larm och med hjälp av telefonens positioneringssystem meddela var hen befinner sig.

Telekompriset är en utmärkelse i en rad olika kategorier och delas ut av Telekomnyheterna. Syftet är att lyfta fram bolag och personer som har utmärkt sig inom telekom under året. I och med vinsten i Årets tjänst ansluter Crystal Alarm till ett fint sällskap med vinnare såsom Swish (2014) och Wordfeud (2013).

– Det känns väldigt roligt att få ett erkännande för produkten. Vi har förfinat Crystal Alarm under de senaste åren och jag har personligen lagt ner mycket tid och energi på att göra den användbar, säker och stabil, säger Jens Olsson, teknikchef på Crystal Code, och fortsätter:

– Appen är den enda på marknaden som larmar genom att du trycker på en knapp, även i låst läge. Det innebär att du alltid har trygghet nära till hands.

Appen använder telefonens positioneringssystem, för att alltid kunna meddela var du befinner dig när du slår larm, och erbjuder dessutom sms-kommunikation, webbservice och möjlighet till tidsinställda larm.

– Systemet är väl beprövat och dagligen får tusentals användare en tryggare vardag med hjälp av appen. Vi har tågoperatörer som ensamma ska ta betalt från ibland stökiga passagerare, SVT-reportrar som kan vara utsatta på olika sätt, personal som arbetar i skogen och ensamma kör långa sträckor, kommuner som måste hantera både ensamarbete och hot. Allt detta gör att Crystal Alarm känns väldigt meningsfullt att arbeta med, menar Jens Olsson

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter