Personlarmet som ska rädda liv

Den specialutvecklade larmtelefonen Twig Protector ska med enkel hantering och snabb gps-positionering göra tillvaron tryggare för personer med högriskarbeten.

Personlarmet som ska rädda liv

Om olyckan är framme ska det gå snabbt att slå larm och därmed få hjälp. Personlarmet Twig Protector ska vara framtaget just för detta ändamål, avsett för personal i utsatta arbetsområden så som gruvnäring, skogsbruk, säkerhetsbranschen eller industrin.

Enheten sägs ha utvecklats i samarbete med skydds- och säkerhetsspecialister och är bland annat utrustad med gps-spårsökning som ger position inom fem sekunder. En tydlig larmknapp gör det även enkelt att slå larm manuellt.

– Snabb hjälp av personal i fara eller nöd kan även resultera i ett snabbare tillfrisknande. Det i sin tur leder till att personen kommer tillbaka till sin vardag och även sitt arbete snabbare, säger Andreas Nyström, säljare för personlarm på Malux.

Telefonen kan även slå larm om bäraren skulle falla (så kallat mandown-larm) och den är stöttålig och vattensäkrad enligt ip67. Batteriet på 1300 mAh tillåter sökning via gps och gprs i över 20 timmar. Enheten väger 80 gram.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.