Personlig sekreterare i mobilen

Aurora Innovation har tagit fram en ny mobil tjänst för den som vill ha en personlig sekreterare i mobilen. Callcontrol är en sim-korts applikation och fungerar på de flesta mobiltelefoner.

Med mobilen i fickan är man tillgänglig nästan jämt, både på gott och ont, men det händer ofta att telefonen ringer vid olämliga tillfällen, till exempel om man är i möte eller upptagen med något annat. Med den nya tjänsten Callcontrol ska det gå att hantera sådana tillfällen och fortfarande ge bra service till den som ringer.

Sms-påminnelser

Callcontrol är en interaktiv telefonsvarare. När någon ringer dig och du utav någon anledning har svårt att svara, kan du välja att ”avvisa” samtalet (röd lur), varpå en meny med olika svarsalternativ visas, till exempel: Jag ringer dig om 5 minuter, Jag återkommer inom 1 timme, Ring mig efter kl 15 eller Tala in ett meddelande.

Den inringande får då höra ett meddelande som anpassas efter ditt interaktiva val exempelvis: ”Tryck 1 om du vill bli uppringd inom 1 timme eller tryck 2 för att lämna ett meddelande”.

Systemet påminner dig sedan via sms när/om det är dags att ringa tillbaka. Till tjänsten finns även ett webgränssnitt där du sköta alla inställningar, lyssna av meddelanden, få översikt över utlovade samtal med mera. Callcontrol är en sim-korts applikation och fungerar på i princip alla mobiltelefoner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.