Personligare möten med videorobot

Mobila kontor En viderobot med en egen dockningsstation, låter det som extrautrustad robotgräsklippare? Nja, videoroboten Beam från Suitible Technologies marknadsförs som ”kontorets superhjälte”.

Som Telekom idag skrev i nr 6 2013, så blir de virtuella mötena allt mer personliga. Investeringar i fasta rumssystem för videokonferenser bromsas upp medan de stora flertalet användare istället kör video i den bärbara datorn eller surfplattan.

Med detta som bakgrund kan det säkert finnas plats för nya produkter att slå sig in. Som till exempel Beam från Suitables Technologies. En videorobot som du själv manövrerar runt på kontorsgolvet, trots att du själv sitter hemma och arbetar.

Tuta och kör

Beam är en hd-videorobot du kan köra omkring på arbetsplatsen när du själv inte kan närvara fysiskt.

Tillverkaren utlovar att man enkelt ska kunna styra Beam mobilt genom en programvara på till exempel dator eller surfplatta. Redskapen är tangentbord och mus (där bland annat scroll:en används för att zooma in) men den ska också gå att synka med en xbox-kontroll för manövrering.

Roboten är utrustad med två hd-kameror samt mikrofon som ska ta bort både eko och minska bakgrundsbrus när man kör omkring.

Sålt till Europa

Videoroboten ska klara av att användas åtta timmar innan den åter igen behöver laddas. Den har en topphastighet på fem kilometer i timmen och när du kört slut på batteriet kan du mobilt styra in Beamen i laddningsstation.

Beam finns redan till salu, företaget som tillverkar den är baserat i USA men enligt hemsidan ska man ha sålt flertalet enheter till bland annat Europa. Prislappen ligger på 16 000 dollar per robot samt system, i dagens kurs cirka 104 000 kronor.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.