Peter Laurin lämnar Ericsson – här är hans nya jobb

branschen Chefen för Managed Services på Ericsson tar över vd-rollen på Piab.

Peter Laurin lämnar Ericsson – här är hans nya jobb

Peter Laurin, chef för Managed Services på Ericsson, går efter sommaren in i en ny roll som vd på Piab. Peter Laurin började på Ericsson 2001 och har haft flera olika chefsposter både i Sverige och utomlands. Positionen som chef för Managed Services har han innehaft sedan 2017.

– Jag är imponerad av Piabs innovativa och entreprenöriella kultur och förmåga. Med en stark underliggande automatiseringstrend och möjligheter inom uppkoppling och digitalisering är företaget väl positionerat för fortsatt lönsam tillväxt, säger Peter Laurin.

900 anställda och kunder i 100 länder

Piab utvecklar hållbara lösningar för automatiserade arbetsplatser och har kunder inom livsmedelsindustrin, fordonsindustrin, logistik och lager för att nämna några branscher. Man har kunder i fler än 100 länder och drygt 900 anställda i dagsläget.

– Som en högt ansedd ledare med en utmärkt meritlista av kundcentrerad affärsutveckling, införande av ny teknik och utvecklande av globala organisationer vet jag att Peter Laurin kommer att tillföra värde och starkt ledarskap till Piab, säger Mats Rahmström, styrelseordförande för Piab.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.