Pexip tar hjälp av Equinix – vill säkerställa störningsfria videomöten

videomöten Norska videomötesexperten möter stark tillväxt med vässad infrastruktur.

Pexip tar hjälp av Equinix – vill säkerställa störningsfria videomöten

Övergången till hybridkontoret har gjort att olika lösningar för videomöten går varma, något som ställer stora krav på nätverksinfrastrukturen.

För att säkerställa leveransen av videomöten i högsta kvalitet har norska Pexip nu inlett ett samarbete med Equinix, en global leverantör av datacenter- och infrastrukturtjänster.

Tilltalar offentlig sektor

Pexip har gjort sig kända för att fokusera på säkerhet och integritet i sin videomötesplattform, något som tilltalar offentlig sektor och andra aktörer som helst styr undan från molntjänster från amerikanska bolag.

Equinix finns över hela världen och erbjuder snabba förbindelser mellan sina egna datacenter, molntjänster och internetleverantörer. Det innebär att Pexip nu kommer att kunna leverera säkra videomöten till kunder i drygt 190 länder.

Ökad efterfrågan på pålitlig infrastruktur

– Efterfrågan på videokonferenser och chattlösningar ökar, vilket leder till ökad efterfrågan på pålitlig digital infrastruktur och flexibla anslutningar till molnet. Konferensplattformar som Pexip behöver en infrastruktur som kontinuerligt tillhandahåller låga fördröjningar för att dess tillväxt ska säkras, säger Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.